Enter your text here...


VAUHTISTARTTI OSAKE- ja RAHASTOSIJOITTAMISEEN - ​aloittelijoille

Kutkuttaako ajatus lisätuloista tai jopa mahdollisuus olla joku päivä taloudellisesti riippumaton? Onko mielessäsi idea omasta yrityksestä, mutta et tiedä kuinka rahoittaa? Oletko huolissasi siitä, ettei tulevaisuudessa häämöttävä eläke riitä hyvään elämään? Mietitkö, olisiko sinustakin sijoittajaksi, mutta et tiedä mistä lähteä liikkeelle? Voisiko sijoittaminen olla sinulle mukava harrastus?


Olitpa nuori tai vanha, olipa sinulla vähän tai paljon säästöjä, tämä kurssi on sinulle alku unelmiesi toteuttamiseksi.

arrow-circle-o-down
"Kiitos, teidän verkkokurssi on ollut huippu!! Hyvät videot ja teitä on kiva kuunnella! Niin kuin juteltiin ennen niin paljon oli tuttua tietoa mutta myös uutta! Ja hyvä kerrata tuttujakin asioita."


Onko tämä sinulle?

Meillä kaikilla on ajatusmalleja, jotka rajoittavat ja jopa estävät vaurastumisen.
Vaurastuminen ei synny toiveajattelusta, vaan konkreettisista, arkisista teoista, jotka vievät sinua kohti tavoitettasi. Kurssi opettaa sinulle helpot stepit, jolla lähteä liikkeelle. Muuten unelmat jäävät vain etäisiksi unelmiksi. 

Väärät uskomukset omista mahdollisuuksista estävät meitä vaurastumasta. Käydäänpä muutama niistä läpi.

arrow-circle-o-down
 • bullseye
  Minulla ei ole varaa sijoittaa

  Saatat ajatella, ettei palkastasi ole lainkaan varaa säästää, tai ettet ole tarpeeksi varakas sijoittamaan. Ajattelet ehkä, että vaurastumiseen tarvitaan jo valmiiksi pullea kukkaro. Väärin! Alkuun voi päästä todella pienillä summilla. Tärkein päätös on aloittaa. Mieluiten jo tänään.

  Olet ehkä myös ajatellut, että aloitat sijoittamisen vasta sitten, kun sinulle on kertynyt riittävästi säästöjä. Kuitenkin mitä aiemmin aloitat, pienestäkin, sitä pidemmälle ja parempaan tulokseen pääset. Sijoittajan paras ystävä on aika, ja sijoittaminen on pitkäjänteistä. Tällöin korkoa korolle -periaate pääsee tekemään ihmeitä ja moninkertaistamaan säästösi. 
 • bullseye
  Raha ei tuo onnea. Miksi siis tavoitella sitä?

  Tulojen lisääntyminen lisää tutkimusten mukaan suoraviivaisesti onnellisuutta noin keskituloisuuteen saakka, eli siihen saakka, että meillä on arjen talous hyvin turvattuna, eikä jatkuvaa huolta selviämisestä. Senkin jälkeen voimme olennaisesti lisätä tyytyväisyyttä ja onnellisuutta kuluttamalla rahaa ns. ylemmän tarvehierarkian tarpeisiin, joita on esimerkiksi itsensä toteuttaminen, luovuus, hyvät elämykset ja kokemukset, toisten auttaminen ja hyväntekeminen, uuden oppiminen, turvallisuuuden tunteen kasvattaminen. Usein rahan puute on juuri esteenä näiden tarpeiden toteuttamiselle. Raha itsessään on neutri väline. Sen onnellistava vaikutus riippuu siitä, miten ja mihin sitä käytämme. 
 • bullseye
  Saatan menettää kaiken sijoittamisessa

  Sijoittaminen eroaa tavallisesta säästämisestä vain siinä, että sijoittajina mietimme aktiivisemmin, miten saisimme säästömme kasvamaan korkoa. Jos olet viime vuodet makuuttanut rahojasi vain säästötilillä matalilla tai liki olemattomilla koroilla, olet todennäköisesti vain menettänyt rahaa inflaation takia. Sijoittaminen on parhaimmillaan hyvää ja vastuullista taloudenhoitoa, aktiivista vastuunottamista omasta tulevaisuudesta ja taloudesta. Sijoittamisessa on aina toki riskinsä, ja siksi on tärkeää opetella hyvät perustaidot jo alkumetreillä. Sijoittamisessa tärkeintä on pitkäjänteisyys, nopeita voittoja ei kannata lähteä hakemaan. Siksi teimme sinulle tämän kurssin.
 • bullseye
  Matikantaitoni eivät riitä vaativaan sijoittamiseen.

  Väärin. Sijoittamisessa pärjää mainiosti peruskoulun matematiikan taidoilla, osaamalla numerot, prosenttilaskun, miinus- ja plus-laskut sekä käyttämällä arkijärkeä. Sijoittamisessa ja talouden liikkeiden ymmärtämisessä auttaa se, että seuraa arjessa uutisia ja maailman tapahtumia. Opettelemme yhdessä myös keskeiset sijoittamisen termit, jotka aloittelijankin on hyvä osata ja ymmärtää.
 • Sijoittajat ovat rahakeskeisiä ja ahneita, en halua olla sellainen.

  Olet ehkä pitänyt sijoittajia rahakeskeisinä, etkä koe kuuluvasi joukkoon. Varmasti sijoittajista ja sijoittamista kuvaavista elokuvista löytyy niitäkin, mutta suurin osa meistä sijoittajista on tavallisia nuoria, äitejä ja isiä, eläkeläisiä ja opiskelijoita, jotka haluavat rakentaa niin itselleen kuin lapsilleen taloudellisesti turvattua tulevaisuutta. Niin lähivuosiksi kuin pitkälle tulevaisuuteen. Ja meitä on koko ajan enemmän.

  Meille tavallisille sijoittajille sijoittaminen on työkalu saavuttaa meille tärkeitä juttuja, ei arvo sinänsä. Sijoittaminen voi olla myös innostava ja hauska harrastus, jota voi koko perhe tehdä yhdessä tai josta voit puhua ystäväporukan kanssa.

  Sijoittajana voit myös ottaa kantaa. Ostamalla tietyn toimialan tai yrityksen osakkeita, tuet heidän toimintaansa. Tällöin voit edistää myös sinulle tärkeitä asioita, kuten esimerkiksi ilmastonmuutoksen liennyttämistä, vastuullisuutta, terveyttä ja hyvinvointia tai reilua kauppaa.
 • Kyllä se riittää, että omistan asuntoni

  Onnittelut, se on hienoa. Mutta jos jotain odottamatonta sattuisi, joutuisit työttömäksi, sairastuisit vakavasti tai joutuisit puolittamaan varallisuutesi avioeron takia, ei asuntosi maksa sinulle palkkaa, laskujasi tai ruoki perhettäsi. Kiinteän omaisuuden ja palkkatulon rinnalle kaikkien on tärkeää kerätä säästöjä ja puskureita niin hyvän kuin pahan päivän varalle. Se on arjen fiksuutta.

  Pelkästään pankkitilille säästämällä vaurastuminen ei yleensä onnistu, vaan tarvitset avuksi jonkin sijoittamistyökalun. Osakkeiden keskimääräinen pitkäaikainen tuotto on ollut 6,7 %. Jos sijoittaja olisi sijoittanut osakkeisiin yhden dollarin vuonna 1802, sen arvo nykyrahassa mitattuna olisi noin miljoona dollaria. Jos sijoittaisit vastasyntyneelle 14 000 euroa hänen syntymäpäivänään tuolla samalla korkotasolla, ja antaisit rahojen kasvaa rauhassa korkoa, edes lisäämättä tilille rahaa, olisi hänellä samalla laskukaavalla eläkkeelle muhkea miljoonan euron säästö kasassa. Näin toimii korkoa korolle -periaate, josta kerromme kurssilla lisää. Aika on sijoittajan paras ystävä.
 • On noloa puhua rahasta.

  Kyllä, rahasta puhuminen on Suomessa pitkään ollut tabu, emmekä edelleenkään juttele palkkasummista tai omistuksista ystävien kanssa. Sen sijaan kurkistelemme salaa verokalenterista tuttavien palkkoja. Verkkokurssiyhteisöissä on turvallista ja luottamuksellista puhua rahasta niiden kanssa, joita niskaotteen ottaminen omasta taloudesta kiinnostaa. Tervetuloa seuraan! 

 • Ei minulla ole aikaa seurata pörssikursseja.

  Sijoittamiseen voi sijoittaa joko hyvin vähän tai hyvin paljon aikaa, aivan sen mukaan mitä sinulla on siihen käyttää. Kelpo strategia aloittelijalle on sekin, että sijoittaa kuukausittain pienen summan vaikkapa rahastoon, ja ”unohtaa” sitten asian. Riittää, että kerran pari vuodessa vilkaisee kertynyttä summaa, ja tarvittaessa tekee pieniä muutoksia.

  On monia muitakin tapoja sijoittaa, ja tällä kurssilla käsittelemme tarkemmin erityisesti kahta eli osake- ja rahastosijoittamista. Rahastosijoittaminen sopii sinulle, joka koet ettei sinulla ole omaa aikaa tai edes kiinnostusta aktiivisesti seurata pörssikursseja ja talouden liikkeitä. Sijoittamalla rahastoon omistat saman tien pienen siivun monesta yrityksestä, jolloin joko indeksi- tai rahastonhoitaja tekee työn puolestasi ja seuraa kurssien kehitystä. Jos ja sitten kun haluat oppia lisää ja innostut sijoittamisesta, voit myös ryhtyä tekemään suoria osakesijoituksia. Näistä molemmista vaihtoehdoista ja erilaisista sijoitussuunnitelmista kerromme lisää verkkokurssilla.
 • Miksi sijoittaisin?

  Meillä kaikilla sijoittamista harrastavilla tai jopa sitä ammatikseen tekevillä on yleensä oma syy, oma ”why”, miksi asiasta on kiinnostunut. Joku on jo nuorena innostunut siitä, toisella perheen kriisi on haastanut miettimään, miten taloutta voisi paremmin hoitaa, kolmannelle sijoittaminen on ennen kaikkea työkalu rakentaa todeksi omia unelmiaan. Olkoon unelmasi sitten oma pieni kahvila, mahdollisuus lyhennettyyn työviikkoon, välivuoteen, maailmanympärysmatkaan moottoripyörälllä tai jatkuvaan lisätulovirtaan oman palkkatulon rinnalle.

  Sinullakin on oma syysi, ja uskon, että kurssin aikana se vielä tarkentuu. Annamme siihen työkaluja.
 • Verkkokurssi kuulostaa vieraalta ajatukselta, eikö kirjan lukeminen riitä?

  Sijoituskirjallisuuden lukeminen on erinomainen apu ja tuki, ja suosittelemme sitä lämpimästi. Verkkokursseilla on kuitenkin lisänä etuja, jotka vauhdittavat oppimistasi, ja joita perinteinen kirja ei tarjoa.

  Verkkokurssi saa sinut onnistumaan ensi askelissa, koska voit seurata sitä juuri silloin kun se sinulle parhaiten sopii, ja vaikka kerrata jaksot niin monta kertaa kuin tunnet olevasi valmis seuraavaan steppiin. Voit kuunnella sitä vaikka bussimatkalla, autoa ajaessasi tai vaikka keittiössä ruokaa laittaessasi. Verkkokurssi on erinomainen käyttöliittymä oppimiseen.

  Verkkokurssillamme saat bonuksena arvokkaita ja tärkeitä digitaalisia työkaluja, joita voit sijoittamisessa ja oman taloutesi seuraamisessa hyödyntää. Niitä et perinteisistä sijoituskirjoista löydä.  Lisäksi kutsumme kaikki kurssilaiset mukaan webinaariin, jossa voi kysyä neuvoa, ja keskustella kanssamme.
"Olen pitänyt kurssistanne paljon. Kurssi on hyvin toteutettu. Talouskirjojen lukemisen koen raskaammaksi, joten videot olivat kiva tapa opiskella talousasioita katsomalla ja / tai kuuntelemalla. Kiitos tästä kurssista."

Ilolla opittu ei unohdu

Verkossa toteutettavalla, interaktiivisella kurssilla tärkeää on oppimisen ilo, sillä ilolla opittu ei unohdu. Olemme itse todella innostuneita asiastamme, jaamme mielellään kokemuksemme ja kantapään kautta oppimamme sekä annamme parhaat vinkit, miten voit edetä omalla sijoittajan urallasi. Toivomme että innostus saa tarttua sinuun.

Jos tunnistit itsesi noista uskomuksista, nyt on aika päästää niistä irti ja aloittaa uuden tulevaisuuden rakentaminen. Tämä kurssi sopii juuri sinulle. Aloita se tänään.

arrow-circle-o-down

Starttikurssi osake- ja rahastosijoittamiseen
Kuuden viikon verkkovalmennus

Starttikurssi osake- ja rahastosijoittamiseen on käytännönläheinen ja helppo pakettimatka osake- ja rahastosijoittajan aloittamiseen. Valmennus toteutetaan verkkovalmennuksena, ja voit osallistua siihen kätevästi kotoa netin kautta, juuri silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Voit opiskella iltaisin, lomalla, autossa tai vaikkapa lounastauolla.

Luento-osuuksien varten olemme suunnitelleet sinulle valmennusmateriaalit ja tehtävät, jotka ohjaavat sinua eteenpäin sijoittajaksi. Näin saat turvallisen, helposti ymmärrettävän ja innostavan startin sijoittajan urallesi.

​Vaurastumisen voit aloittaa pienelläkin summalla. Rahan lisäksi tarkeimmät työkalusi ovat aika, sijoittamisen perustietojen sekä korkoa korolle periaatteen ymmärtäminen. Siksi on tärkeää, että aloitat sijoittamisen jo tänään. Tämän kurssin avulla se on helpompaa kuin koskaan aikaisemmin.

Kuudessa viikossa sijoittajaksi

Verkkovalmennuksen kuuden jakson aikana opit tekemään ensimmäisen sijoitussuunnitelmasi, hankkimaan ensimmäiset osakkeesi ja rahastosi ja ymmärrät keskeiset sijoittamisen käsitteet. Kurssi antaa sinulle lisäksi runsaasti käytännön vinkkejä ja innostusta edetä ja oppia lisää sijoittamisesta. Kurssin aikana kuulet myös innostavia onnistumistarinoita.

Kurssi on suunniteltu kuudeksi viikoksi, mutta jos haluat edetä nopeammin tai hitaammin, niin se ei haittaa. Voit edetä omassa tahdissasi.

Kun tilaat kurssin, saat kaiken tämän

Osallistu missä vaan

Voit osallistua siihen kätevästi kotoa netin kautta, juuri silloin kun se sinulle parhaiten sopii

Selkeät askeleet

Tuhti tietopaketti helposti omaksuttavassa muodossa. Etenet askel kerralla sijoittajaksi

Kieli tutuksi

Sijoittamisen keskeiset käsitteet - opit ymmärtämään ns. sijoittajien kieltä ja ymmärtämään paremmin talousuutisointia

Luennot ja tehtävät

Luento-osuuksien varten olemme suunnitelleet sinulle valmennusmateriaalit ja tehtävät, jotka ohjaavat sinua eteenpäin sijoittajaksi

6 viikon kurssi

Saat kokonaisen vuoden ajaksi rajattoman pääsyn valmennusmateriaaleihin ja jaksoihin

podcast

Webinaari

Superbonuksena webinaari, jossa kurssin vetäjät vastaajat osallistujien kysymyksiin

heart

Innostusta sijoittamiseen

Ymmärryksen kasvaessa innostus aiheeseen lisäntyy. Kurssin aikana kuulet myös innostavia onnistumistarinoita

suitcase

Työkalupakki

Saat hyödyllisiä digitaalisia työkaluja, joita et perinteisistä sijoituskirjoista löydä

Sinusta sijoittaja

Kurssin suoritettuasi olet saanut vankat perustiedot sijoittamisen aloittamiseen ja sen perusteella voit tehdä harkittuja ensimmäisiä sijoituksia

"Suurkiitos tästä huippukurssista!!   Teidän videoita on ollut ilo kuunnella, niin paljon hyvää tietoa selkeästi esiteltynä! "

Kyllä, haluan elää taloudellisesti parempaa elämää ja aloitan sijoituskurssini tänään. 


Selkeä, helppotajuinen ja innostava kuuden viikon valmennusohjelma 

Jos jolllakin viikolla sinulla on kiireitä etkä ehdi kurssia seurata, ei hätää. Saat konaisen vuoden ajaksi rajattoman pääsyn valmennusmateriaaleihin ja jaksoihin. Näin voit rauhassa kerrata sisältöjä silloin kun se sinulle parhaiten sopii.

Inspiroivat tehtävät ja kysymyssetit vievät ajatteluasi ja oppimistasi eteenpäin.

Tuhti tietopaketti helposti omaksuttavassa muodossa:  

Jotta sinä voisit olla mukana tässä vaurastujien joukossa, Vauhtistartti osakesijoittamiseen – verkkovalmennuksessa opit muun muassa seuraavaa:  

 • * Miksi minun kannattaa sijoittaa
 • * Miten teen ensimmäisen osake- tai rahastosijoitukseni?  
 • * Sijoittamisen työvälineet:  Arvo-osuustili ja miten sen avaan?
 • * Näin teen ensimmäisen sijoitussuunnitelmani
 • * Näin sijoitan osakkeisiin
 • * Näin sijoitan rahastoihin
 • * Sijoittamisen keskeiset käsitteet -  opit ymmärtämään ns. sijoittajien kieltä ja ymmärtämään paremmin talousuutisointia
 • * Miten varaudun riskeihin – miksi hajauttaminen on osakesijoittamisen ns. ilmainen lounas
 • erilaisia sijoittamisstrategioita, joista voit valita sinulle sopivimman
 • korkoa korolle –periaate  ja miten voin sitä hyödyntää
 • * Case-esimerkkejä:  miten analysoit yrityksen tai rahaston, jonka osakkeita kannattaa ostaa


BONUKSENA

Saat 6 viikon valmennuksen lisäksi tärkeitä työkaluja onnistuaksesi sijoittajana:

* tuloslaskelma- ja tasepohjan oman taloudellisen tilanteen selvittämiseen
* kuluseuranta- ja budjetointipohjan
* korkoa korolle -laskurin
* sijoitussuunnitelmapohjan

SUPERBONUKSENA

Webinaarin, jossa kurssin vetäjät vastaajat osallistujien kysymyksiin​

Valmentajista

Nina Nordlund


Nina Nordlund on talousvalmentaja, joka on kirjoittanut Alma Talentille teoksen Lapset ja raha. Nina auttaa ja sparraa työkseen yksityisesti henkilökohtaisen talouden saralla. Hän valmentaa ja esimerkiksi asiakkaita, miten he voivat huonoista veloista päästä pois tai miten saada saadun perinnön tuottamaan. Hän on aktiivinen bloggaaja (Lapset ja raha), ja hän on toinen Rahamania-vlogin/podcastin pitäjistä. Koulutukseltaan Nina on tuotantotalouden diplomi-insinööri ja lähihoitaja. Ninan perheellä on 12 sijoitusasuntoa, osakesijoituksia, arvometallejs ja lisäksi he ovat sijoittaneet muutamaan listaamattomaan yritykseen. Hänen tavoitteena on olla taloudellisesti riippumaton, jolloin sijoitusten tuotot kattaisivat elämisen kulut. Nina on kokenut sekä teknokuplat nousun ja puhkeaminen, että finanssikriisin. Kantapään kautta opittuja virheistä Nina haluaa jakaa, jotta sinun ei tarvitse tehdä samoja virheitä. Nina on sijoittanut aktiivisesti osakemarkkinaan suoraan osakkeisiin ja rahastoihin jo vuodesta 1998 lähtien.

Tellu Uotila


Tellun tausta on vähittäiskaupassa, jossa hän on toiminut tulosvastuullisissa johtotehtävissä yksitoista vuotta. Vuodesta 2014 hän on ollut yrittäjänä, talousjohtajana ja nyt toimitusjohtajana heidän miehensä kanssa yhdessä omistamassa perheyrityksessä, joka työllistää n. 50 ihmistä niin Suomessa kuin Virossa. Tellu on tehnyt ensimmäiset osakesijoitukset 2000-luvun alussa ja innostui sijoittamisesta vahvasti ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen 2007. Tellu ja hänen miehensä ovat tänä päivänä taloudellisesti riippumattomia ja ovat tehneet sen sijoittamisen ja yrittämisen avulla. Tänä päivänä Tellu valmentaa niin yrittäjiä kuin yksityisiä henkilöitä heidän henkilökohtaisessa taloudessa ja sijoittamisessa.

Unna Lehtipuu


​Unna Lehtipuu talousvalmentaja, viestintätoimiston toimitusjohtaja, tietokirjailija ja suosittu luennoitsija. Unna on julkaissut toisenlaisen sijoitusoppaan Timanttipesula – sijoita elämäsi fiksusti (Talentum PRO 2016) ja valmennuskirja Rikastamo – elämäsi tärkeimmät rahapäätökset (2018). Unna kirjoittaa sijoitusblogia Rikastamoa Me Naisiin sekä toimittaa samanimistä podcastia Suplaan. Näissä käsitellään rahaa, uraa ja merkitystä. Unna on aiemmin työskennellyt parikymmentä vuotta mediassa, myös taloustoimittajana, sekä useita vuosia varainhankinnan ammattilaisena kansainvälisessä organisaatiossa. Unna on opiskellut kansainvälistä politiikkaa ja taloustieteitä, ja innostui sijoittamisesta ensimmäisellä äitisylomalla. Neljän lapsen äitinä Unna tuntee hyvin suurperheen arkitaloudenpidon haasteet.

Nyt Nina, Unna ja Tellu haluavat tarjota vuosien oppinsa sinun käyttöösi, jotta sinä saat vauhtistartin oman henkilökohtaisen taloutesi eteenpäin viemisessä.

Tyytyväisyystakuu 14 päivää!


Voit huoletta opiskella materiaalia ja tehdä tehtäviä 14 päivän ajan. Jos muutos ei ota tuulta alleen valmennuksesta ja tehtävistä huolimatta saat rahat takaisin.

arrow-circle-o-down

Milloin kannattaa aloittaa sijoittaminen?

Sanotaan, että sijoittaminen kannattaa aloittaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Nyt on oikea hetki aloittaa. Suurempi riski on olla aloittamatta. Ota siis ensimmäiset askeleet ja lähde mukaan Vauhtistartti osake- ja rahastosijoittamisen verkkovalmennukseen.

Kenelle valmennus sopii


* sijoittamisen aloittamista miettivälle
* kenelle tahansa, joka haluaa opetella sijoittamaan osakemarkkinaan
* suoraan osakkeisiin tai rahastoihin sijoittamista harkitsevalle (aktiiviset ja passiiviset)
* jo sijoittamaan lähteneelle, joka haluaa varmuutta omaan sijoittamiseensa

Kenelle ei


* kokeneelle pitkän linjan sijoittajalle
* teknisistä analyyseistä kiinnostuneille
* suoria sijoitusneuvoja hakevalle

FAQ

Usein kysytyt kysymykset 

Miten pääsen kurssimateriaaliin käsiksi?

Voinko kännykällä tutustua materiaaliin?

Minkälaista materiaalia kurssilla on?

Kuinka kauan materiaali on käytössäni?

Minulla on juuri nyt kiireitä, enkä ehdi perehtyä kurssimateriaaliin. Kannattaako minun silti aloittaa kurssin?

Haluan osallistua webinaariin, mutta mitä jos en pääse mukaan niihin. 

Osta itsellesi tai lahjaksi :)

Lahjakorttina kurssi?

Jos esimerkiksi sinua kiinnostaa antaa kurssi lahjaksi, niin ole toki yhteydessä, niin toimitamme tulostettavan lahkakortin sinulle erikseen sähköpostitse. Voit laittaa viestiä sähköpostiimme: ​asiakaspalvelu@talouskoulupantteri.fi 

arrow-circle-o-down
Select Columns Layout
Share This