Onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella? Suomi-ilmasto ei kuitenkaan lämmitä. Kun näen, että joku on muuttanut lämpimään, olen suoraan sanoen hieman kateellinen. ”Minäkin haluaisin tehdä sen!” Sitten iskee syyt, miksi en voi. Ovatko ne oikeasti syitä, miksi en voi vai onko se jotain muuta? Itse asiassa, kun tarkemmin mietin, niin en välttämättä edes halua muuttaa pysyvästi ulkomaille.

Suomi on hyvä maa asua

Olen asunut lapsuuden Japanissa, joten aina kun tulimme sieltä käymään Suomeen, niin osasin arvostaa asioita eri tavalla, jopa lapsena. Suomi on, kuten Japani turvallinen maa, Suomessa on puhdas ilma ja Suomen yhteiskuntarakenteet ovat hyviä.

Tällaisten ulkopuolisten syiden lisäksi haluan pysyä Suomessa, koska täällä on perhe, suku ja ystävät. Lapsilla on ilmainen huippukoulutus ja täällä asiat toimivat pääsääntöisesti, kuten on sovittu. Vuosilomat ovat pitkiä ja täällä on neljä vuodenaikaa. Kiitos Suomi!

Suomessa voi yrittää ja saa hoitaa vauvaa

Kävin YritysHelsingin tilaisuudessa pari viikkoa sitten. Yrittäjälle tai yrittäjäksi aikovalle on paljon ilmaista tukea tarjolla. Rahallista tukea voi myös saada esim. Starttirahan muodossa. Jos oma taloudellinen tilanne on huono, niin yksi tapa parantaa oma tilanne on hakea lisätuloja, esim. yrittämisen kautta. Kuluja voi karsia vain tiettyyn pisteeseen saakka.

Onnistuin äitiysloman aikana saamaan ensin lisätuloja ja sitten jopa työllistää itseni.  Ilman äitiyspäivärahaa ja vanhempainvapaata tämä ei olisi ollut mahdollista. Monessa muussa maassa ei ole mahdollista jäädä kotiin vauvan kanssa, siten että yhteiskunta vielä kustantaa kotonaelon. Kiitos Suomi!

Kiitos Suomi 100v!

Vaikka en ihan ole tyytyväinen Suomen ilmastoon, niin onhan tämä oikeasti hyvä paikka asua. Aina voi toki asioita kehittää, myös yhteiskunnassamme. Haluan kasvattaa lapseni tasa-arvoisessa yhteiskunnassa, jossa tytöillä ja pojilla on samankaltaiset mahdollisuudet menestyä. Haluan, että lapseni ja lapsenlapseni saavat tulevaisuudessakin nauttia puhtaasta luonnosta. Haluan, ettei heidän tarvitse tuntea pelkoa tai turvattomuutta.

Kysyin 9v. tyttäreltäni, mitä Suomessa on parasta, niin hän vastasi hienosti:

että saa elää rauhassa eikä sodita.

Onnea Suomi100 vuotta!

Share This