Rakastan matkustamista. Olen lapsuuden asunut ulkomailla, joten tunnen kaipuutta erityisesti syksyllä aurinkoon. Varmaan moni muukin tuntee sitä, vaikka olisikin supisuomalainen ? Oikeastaan loka-marraskuun voisin hyvin asua jossain ihan muualla kuin Helsingissä, jossa on pimeää, sateista ja kylmää. Jouluunkin on aivan liian pitkä aika.

Harrastan haaveilua ja erityisesti syksyisin huomaan surffailevani lentotarjousten perään. Mietin myös paljon sitä, minkälaista olisi asua ulkomaalla. Jokunen viikkoa sitten luin perheestä, joka oli lähtenyt toteuttaman unelmaa ja perhe muutti aika lailla hetken mielijohteesta Espanjaan. He eivät ehtineet asua siellä kuin hetken ja olevat nyt palaamassa Suomeen. Heidän lapsensa ovat alle kouluikäisiä ja toinen vanhemmista taisi olla hoitovapaalla tämän ajan. Ihana, että he pystyivät tekemään tuollaisen irtioton. Varmasti jäi paljon käteen ja tieto siitä, mitä oikeasti haluaa tehdä. Uskallan väittää, että kun on rohkeasti lähtenyt tekemään sitä mistä haaveilee, niin ei ainakaan harmita jälkikäteen ettei yrittänyt. Toisaalta kannatan myös sitä, että tekee harkittuja valintoja, mutta jossain vaiheessa pitää tehdä se päätös suuntaan tai toiseen. Miksi kidutan itseäni ajatuksella, jos en uskalla tehdä sitä irtiottoa?

Onko muutto ulkomaille järkevää?

Minua on pikkuisen jäänyt harmittamaan, ettemme onnistuneet tekemään sellaista suurempaa irtiottoa, kun lapset olivat vielä alle kouluikäisiä. Nyt meidän nuorimmainen on jo toisella luokalla ja vanhin lapsistamme on jo viidennellä luokalla. Tässä vaiheessa pohdin taas sitä, onko moraalisesti oikein ”repiä” lapset ystävyyssuhteista ja harrastuksista uuteen ympäristöön, siksi että äiti ei tykkää Suomen syksystä? Onko sitten ruoho vihreämpää aidan toisella puolella?

Vanhempieni työni takia, tiedän minkälaista on ollut lapsena, kun on pitänyt koko ajan rakentaa uusia ystävyyssuhteita. Minulla on ollut tuuri, olen aina saanut edes yhden hyvän ystävän, kun olen muuttanut uuteen kouluun. Juuri kun olen sopeutunut ja saanut ystäviä, niin piti lähteä taas rakentamaan uusia ystävyyssuhteita. Asuin lapsuuteni Japanissa, jossa kävin ruotsalaista koulua. Asuimme kolmen vuoden sykleissä Japanissa, minkä jälkeen muutimme aina vuodeksi Ruotsiin. Muutkin lapset olivat samankaltaisella syklillä Japanissa, joten aina joku oli lähtemässä ja uusia lapsia tuli koululle. Tätä vasten heijastaen, niin en pysty suosittelemaan kenellekään muutamien vuosien välein tapahtuvaa muutosta. Olen pikkuhiljaa siirtynyt ajatukseen, että jos tekisi kerran sellaisen pidemmän oleskelun, jossain lämpimässä ja auringossa, kun syksyn pimeys valtaa.

Olisko ratkaisuna osittainen muutto?

Milloin sitten on hyvä hetki? Onko koskaan hyvä aika muuttaa ulkomailla? Luen ahkerasti Rositan blogia, jossa hän jakaa kokemuksia asumisesta tropiikissa. Olen tehnyt erilaisia laskelmia, mitä meidän perheeltämme vaatisi ulkomailla asuminen, mitä se maksaisia jne. Kun lähden pohtimaan asiaa tarkemmin, niin mietin omaa sukuani ja erityisesti lähiperhettä, kuten omat vanhemmat ja siskoni perhe. Haluan elää Suomessa, mutta silti nauttia etelän lämmöstä Suomen kurjimpina hetkinä. Olen siis tullut siihen tulokseen, että voisin asua lokakuun puolesta välistä joulukuun alkuun ulkomailla. Vielä se ei ole mahdollista, joten täytyy jotenkin toisella tavalla ratkaista tämä ongelma.

Matkustaminen hyvällä diilillä

Kun kirjoitan tätä kirjoitusta istun lentokoneessa. Olemme perheeni kanssa matkalla Roomaan pitkäksi viikonlopuksi.  Silloin kuin lapset olivat vielä alle 2 vuotiaita, niin lentomatkojen hinnat olivat edulliset, eli sylivauvat eivät maksaneet juuri mitään. Nyt kun perheessä on kolme lasta ja kaksi aikuista lentomatkustaminen ei ole halpaa puuhaa. Rakastan hyviä diilejä, joten nyt kun saimme koko viiden hengen perheen lentomatkat, majoituksen (3 yötä) ja autovuokran kokonaisuudessaan 750 euroa, niin en voinut vastustaa. Suurin haaste, kun on työelämässä, on loman puute. Jos taas ei ole töissä, niin silloin ei ole rahaa. Mitä enemmän rakennan työstä riippumattomia tuloja, sitä joustavammin voin myös matkustella ja toteuttaa unelmiani. Kyllä minä vielä jossain vaiheessa toteutan unelmani, teen sen irtioton ja lähden etelään perheeni kanssa lokakuussa ja palaan maliskuussa. Tulolähteitä rakentaessani tyydyn tässä välissä pikavisiitteihin aurinkoon hyödyntäen hyviä diilejä.

 

Onko sinulla jo muita tulonlähteitä kuin palkkasi? Jos olet pohtinut, että sijoitusasunnot voisi olla yksi sellainen, niin varaa toki paikkasi Varallisuusakatemian asuntopäivään la 27.1.2018. Lapset ja raha -blogin lukijoilla on 200 euron etukoodi tarjolla (etu voimassa 31.10. saakka). Syöttämällä koodin saat seminaarilipun hintaan 197 euroa (ovh 397€).
4T7RL6ZYHA
Kaiken lisäksi tämä koulutuskulu on verotuksessa vuokratuotoista vähennyskelpoinen.

Share This