Tällä viikolla innostuin veroasioista. Erityisesti, kun säästät lapsille, niin kotiuttamalla voittoja alle 1000 eurolla vuodessa voin pienentää luovutusvoitosta koituvaa veroa huomattavasti. Kaupaunkäyntikulut on hyvä huomioida aina kun ostaa tai myy osakkeita tai rahastoja, jotta ne eivät syö sitä tuottoa liikaa.

Kuukausisäästäminen

Kun haluat kuukausisäästää lapsellesi tai itsellesi (!) pitkällä tähtäimellä, niin osakemarkkinat ovat hyvä vaihtoehto.

  1. aikahajautus toimii kuukausisäästämisessä ja
  2. osakemarkkinat ovat pitkällä tähtäimellä nousseet.

Pitkällä tähtäimellä osakkeiden tai rahaston arvo voi nousta hyvinkin korkeaksi, mikä tarkoittaa myynttilanteessa pääomaveron maksamista, joka on 30% alle 30 000 euron myyntivoitosta. Meidänkin lasten rahastot ovat nousseet yli 100%. Otetaan esimerkki, joudut maksamaan veroa 1500 euroa 5000 euron sijoituksesta, joka on noussut 100%. Voit välttää tämän veron kokonaan myymällä joka vuosi alle 1000 eurolla osuuksia. 10 vuoden päästä olet saannut lähes kaiken ulos verotta, kun olet myynnyt joka vuosi 999 eurolla osuuksia. Voit toki aina sijoittaa takaisin myydyt osuudet, jotta pääset hyötymään tulevaisuuden arvonnoususta. Tässä artikkelissa kerron tarkemmin, miksi ylipäätään kannattaa ajoissa aloittaa säästäminen.

Osta ja pidä -strategia

Kaikkien, joiden osakestrategia on ”osta ja pidä”, voivat hyödyntää tätä veroetua. Jos pidät rahastojen tai osakkeiden myymisestä, niin 1000 euroa tulee vuodessa helposti täyteen. Mielestäni tämä toimii erityisesti hyvin, kun säästää lapsille osakkeisiin tai rahastoihin. Videossa paljastan paljon meidän lapset saivat tätä verohyötyä 🙂

 

Share This