Naiset, miehet, nuoret, me kaikki olemme yksilöinä erilaisia. Jotkut perheet harrastavat, toiset viettävät aikaa luonnossa paljon. Jotkut suosivat merkkituotteita, toiset vannovat kierrätyksen nimessä. Kulutamme tyylillämme, priorisoimme eri juttuja. Kuluttamisen mahdollisuuksiimme vaikuttaa luonnollisesti tulomme pitkällä tähtäimellä. Tulot eivät kuitenkaan kerro koko totuutta. Tässä kirjoituksessa puhuin esim. taloköyhistä. Perheellä voi olla hurjan isot tulot ja siltikään ei jää säästöjä, koska asuntolaina on ylimitoitettu. Muutama vuosi takaperin oli naisen mielipidekirjoitus, jossa hän kertoi, että miehensä 100 000 euron vuositulot hädin tuskin riittävät kattamaan heidän menojaan. Toisaalta tunnen useita pienituloisia, jotka vallan hyvin tulevat toimeen ja säästävät säännöllisesti. Pienituloinenkin voi hyvin kerätä mukavan vararahaston. Klassinen sanonta pätee tässä: 

”Ei ne suuret tulot, vaan ne pienet menot!”

Jos ollaan päästy tilanteeseen, että tulot eivät kata menojamme, niin silloin pitää asialle jotain tehdä. Yksi helppo askel on tarkistaa kaikki tulot ja menot vuoden ajalta. Löytyykö sieltä jotain yllättäviä menoja, joita voi karsia. Siihen auttaa esimerkiksi tämä ilmainen taloustyökalu, jonka latauslinkin saat tilattua sähköpostiisi. 

”Tämä auttaa eteenpäin 🙂 Koen, että olen visuaalisesti oppiva, joten numeroiden esille laittaminen selventää.”

Talous ei monelle meistä ole se lempiaihe, mutta se on asia, joka vaikuttaa joka päiväiseen elämäämme. Se kannattaa olla kunnossa! Tutkimusten mukaan taloushuolet stressaavat perheissä eniten, rahahuolet ovat jopa yksi perheväkivallan taustatekijöistä. (Optula:n tutkimus) 

”Kiitos erinomaisesta excel -taulukosta. Tästä on varmasti hyötyä kolmen lapsen yh-äidille!”

Kirjassa Timanttipesula Unna Lehtipuu kehottaa pohtimaan, miten me sijoitamme rahamme, aikamme ja talentimme. Miltä tuntuisi, jos rahahuolesi olisivat takana? Olisiko aika sijoittaa aikasi ja rahaa saadaksesi se asia elämässäsi kuntoon?

Oletko kuten minä laihduttamisen kanssa. Aloitan huomenna, tai aloitan ensi viikolla. Oman talouden kuntoon saattaminen vaatii tekoja. Mitä nopeammin aloitat, sitä helpompi se on. Päivä päivältä asia muuttuu vaikeammaksi. Ei kannata luovuttaa oma tulevaisuus ja toivoa, että lottovoitto ratkaisee tilanteesi. Mutoksen päivä on NYT. Jos et aloita muutosta tänään, milloin ajattelit saavuttaa pysyvän taloudellisen rauhan?

Auttaakseni sinua saavuttamaan velattomuuden, olen valmistellut askel askeleelta mahdollisimman suoran polun, jotta sinun ei tarvitse kiertoreittejä kulkea.

Olen tehnyt verkkovalmennuksesta mahdollisimman yksinkertaisen ja helposti seurattavan, jotta kuka tahansa pystyy noudattamaan kurssin suunnitelmaa. Saat koko kurssin ajan tukea sekä valmentajaltasi, että muilta kurssilaisilta.

Klikkaa tästä ja lue lisää.

Loppu riippuu täysin sinusta. Voit valita jäätkö odottamaan seuraavat 20 vuotta lottovoittoa vai kääritkö hihasi ylös ja ryhdyt töihin. Yksi pieni päätös saa kuitenkin aikaan täysin erilaiset lopputulokset. Otatko tulevaisuutesi omiin käsiisi nyt, vai jatkatko samalla tiellä, minkä olet tähän asti kulkenut. Aika kuluu joka tapauksessa, joten kannatta ryhtyä toimeen mahdollisimman nopeasti!

Tulen kulkemaan rinnallasi joka ikisellä askelmalla, niin pitkään kuin tarvitset tai haluat, sillä minun tavoitteeni on auttaa sinua saavuttamaan pysyvä taloudellinen rauha.

Share This