Olen pitkään pohtinut, mikä minun intohimoni on. Siskoni perheen intohimo on musiikki. Heille musiikin luominen vie mennessään – tunteja ei lasketa eikä myöskään euroja. He harjoittelevat toki ahkerasti, mutta sanoisin että heille on myös suotu musikaalisuuden lahja. Esimerkiksi heidän nyt 9v esikoisensa sävelsi ensimmäisen kappaleensa jo pari vuotta sitten. Kappale on vielä kaiken lisäksi hyvä! Heillä on selkeät sävelet intohimonsa suhteen. Haluan, että myös meidän lapsemme tavoittelevat ja löytävät intohimonsa. Kaikilla ei ole kuitenkaan näin selkeitä ajatuksia, mihin haluavat panostaa. Lisäksi unelmat ja intohimot saattavat vaihtua elämäntilanteiden muuttuessa. Vahvasti uraohjautunut nainen voi muuttua täysin perhekeskeiseksi esikoisen syntymisen myötä, mikä on hieno asia! 

Haluan antaa meidän tyttärillemme, talousosaamisen lisäksi, lahjaksi uskon, että he voivat saavuttaa mitä vaan. Naisten työelämän lasikatot murenevat hitaasti. Vahvalla uskolla, että kaikki on mahdollista, edesautetaan tämän lasikaton murtamisen. Pyrin kannustamaan ja kannattelemaan lastemme haaveita. Kun lapset olivat nuorempia, niin kysyin mitä heistä tulee isona. Yksi halusi hevosenhoitajaksi, toinen prinsessaksi ja kolmas balettitanssijaksi. Sanoin meidän esikoiselle, joka halusi prinsessaksi, että se on tietenkin mahdollista. Pitää hieman tutkia missä maissa prinssejä löytyy ja mennä naimisiin sellaisen kanssa. En halunnut torpata hänen haavettaan, vaikka en luonnollisestikaan pystynyt tosissani kannustamaan ajattelemaan, että lapseni menisi ”vain naimisiin” vaikkakin kyseessä olisikin ollut prinssi.  Ajattelin, että vuosien varrella ajatukset muuttuvat, ja niinhän tämän prinsessahaaveenkin kanssa kävi, onneksi.

Tällä hetkellä meidän esikoinen haaveilee tanssijan urasta. Hän seuraa Youtubesta ja Musicallysta lapsitähteä, joka on erittäin taitava tanssija ja laulaja. Hänen vaatetuksensa on idolinsa mukainen ja hänen tavaramerkki, joka on iso rusetti, koristaa meidän esikoisen päätä lähes päivittäin. Tämä on hyvin tuore haave, sillä hän harrastaa aktiivisesti koripalloa eikä ole tanssissa käynyt. Näitä intohimoja on jo muutamia läpikäyty ja toivon, että saataisi pitkäjänteisyyttä kehiin. Tyttäreni on mahdollisesti tullut minuun… Unelmat muuttuvat eikä mitään selkeätä suuntaa tunnu löytyvän – paitsi minun kohdalla vasta neljänkympin kynnyksellä.  
Jälkiviisaus on helppo laji. Nyt on hyvin selkeätä nähdä, että päädyin tähän talouskasvatusaiheen ympärille. Olen aina ollut innokas ja kiinnostunut säästämisestä. Olen jakanut mielelläni ajatuksia säästöjen ja sijoitusten suhteen. Olen puhunut rahasta, vaikka kukaan muu ei puhuisi ja se on saanut joskus ystävätkin hieman vaivautuneeksi. Olen vuosia kuunnellut ja lukenut aiheesta kirjoja ja pohtinut erilaisia uusia ansaitsemismuotoja. En laske enää tunteja, vaan käytän aikaa ja rahaa kursseihin, jotta blogistani tulisi parempi.
Löysin kuin löysin intohimoni bloggauksen kautta ja nimenomaan talouskasvatus aiheena. Jopa ystäväni ovat kommentoineet, että olen vissiin aika innoissani blogistani – ja se pitää paikkansa.

Oletko jo löytänyt intohimosi? Jos et vielä, niin pohdi mikä sinua on aina kiinnostanut, ehkä sieltä se vastaus löytyy?

Uutta! Liity rinkiin! Liittymällä rinkiin saat ensimmäisenä tietää uusista tuotteista ja tapahtumista (niitä on suunnitteilla :)). Rinkiläisenä saat myös parhaat tarjoukset näistä tulevista tuotteista.

Share This