Mitä keksii lapsille heidän lomalla, kun itse on töissä? Tämä on varmasti monen perheen haaste, myös meidän. Lisäksi mielestäni on tärkeätä hetkeksi pysähtyä kiireellisen arjen keskellä ja tehdä jotain kivaa yhdessä, jota voi taas muistella, kun koulut alkavat.
Olemme useana vuonna laitettu lapset johonkin leirille tai päiväkerhoon. Se tosin yleensä ratkaisee vain muutaman päivän, koska meidän lastemme koulussa loma on koko viikon mittainen. Leirit ovat aika hintavia, erityisesti jos kolmelle pitää hankkia paikat. Lisäksi olemme tällä hetkellä jonkinnäköisellä säästökuurilla, koska keräämme rahaa joulukuiseen Floridan matkalle. Auto on myös hajoamispisteellä, joten siihen täytyy varautua, vaikkakin meillä on jo ihan mukava summa säästettynä autorahastossa (lisää tästä ja muista säästökohteistamme täältä).

LOMAPÄIVÄ 1

Ensimmäinen päivä nuorimmainen pääsi kaverille koko päiväksi kylään ja vanhemmat lapset (3 lk ja 4 lk) olivat kotona keskenään. Olimme tehneet heille lukujärjestyksen, joka sisälsi mm. ulkoilua, huilun harjoittelua, lukemista ja peliaikaa kännykällä. Lounas oli laitettu jääkaappiin, joten sen he osasivat lämmittää mikrossa.

LOMAPÄIVÄ 2

Toisena päivänä minulla oli asiakastapaaminen aamupäivästä, joten tein kotoa töitä ennen tapaamistani. Tapaamisen jälkeen söimme kotona yhdessä lounaan. Jatkoin vielä hetken töitä ja sitten lähdimme iltapäivästä tyttöjen kanssa oppilaskampaamoon, jossa jokaisen hiukset pestiin ja leikattiin (15€/lapsi). Minulla oli hyvin aikaa siinä jatkaa töitä odottelutilassa. Toki hieman katkonainen päivä töiden kannalta tästä tuli.
Kampaamon jälkeen menimme kahvilaan. Kierrän yleensä kahvilat kaukaa niiden hintavuuden takia. Kuitenkin olen löytänyt Espresso Housen, jossa saa noin kolmella eurolla tai jopa vähemmällä pieniä makeisia leivonnaisia (minimuffinsi, suklaapallo, mini brownee). Lisäksi otimme 0,5 l limun, jonka jaoimme kolmeen pekkaan (4 pientä leivonnaista ja 1 juoma yhteensä noin 13 €).
Olimme kaupungissa pyörällä liikenteessä. Kerroin lähtiessäni, että me tulemme säästämään yli 15 euroa kun menemme pyörällä. Tämä sinänsä ei lapsia kauheasti motivoinut, mutta halusin ottaa asian esille tässä vaiheessa, koska tiesin, että asia tulee uudelleen esille myöhemmin. Kahviloinnin jälkeen jatkoimme Linnanmäen Valokarnevaaleihin. Pyöräilimme Töölönlahden vartta. Pysähdyimme ottamaan ihania ruskakuvia, johon lapset innokkaasti etsivät hyviä kuvauspaikkoja.
Linnanmäellä alkoi luonnollisesti rannekkeen perään kinuaminen. Meillä on tapana käydä kaksi kertaa kesällä Linnanmäellä. Ensimmäinen kerta on ns. ilmaiskierros, silloin nimensä mukaan lapset menevät vain ilmaisiin laitteisiin. Nykyään hankimme yhden laitelipun, koska tytöt ovat jo niin isoja, että ”vauvalaitteet” eivät innosta samalla tavalla. Haluamme kuitenkin ”ilmaiskierroksella” opettaa, että aina ei voi saada kaikkea ja pitää pystyä myös nauttia tilanteesta ilman rannekettakin. PS. Valokarnevaalit huipentuu ilotulituksiin lauantaina 22.10.2016.
Päästiin kun päästiin Linnanmäelle muutaman pysähdyksen jälkeen. Mieheni tuli suoraan sinne töistä ja koko porukalla alkoi olla nälkä. Kävimme muutamissa ilmaislaitteissa ja lisäksi tytöt saivat maksutta kasvomaalaukset. Söimme hampurilaiset (40 €, mikä ei ole halpaa) ja pääsimme nauttimaan valoloistosta. Oli kyllä mahtava tunnelma puistossa ja tuli ihan fiilis, että olisi ollut ulkomailla. Illan päätteeksi lapset saivat yhdet laiteliput (24€). Kerroimme, että kun pyöräilimme, niin reippaasti säästimme lähes lippujen verran. Haluan opettaa lapsillemme, että elämä on valintoja, jos toisaalla säästää, niin sen saman rahan voi käyttää muuhun.
Kyllähän tästä päivästä tuli yli satasen keikka, mutta oli kyllä päivän jälkeen oikea lomafiilis koko perheellä.

LOMAPÄIVÄ 3 ja LOMAPÄIVÄ 4

Kouluviikot ovat sen verran kiireellisiä, että lapset eivät ehdi kovin paljon näkemään isovanhempia. Kolmantena lomapäivänä lapset menivätkin minun äidilleni hoitoon. Neljäntenä päivänä he menivät taas mieheni äidille viettämään päivää. Mummit osaavat kyllä hemmotella ja tarjoaa lapsille herkkuja herkkujen perään. Vanhemmat lapset ovat karkkilakossa ja tytöille oli tarjottu suklaata. ”Eihän suklaa ole karkkia!” tästä olen hieman eri mieltä. No, asiasta keskusteltiin ja sovimme, että kyllä suklaa nyt on karkkia.

LOMAPÄIVÄ 5

Perjantaipäivän (eli huomenna) olen näillä näkymin vapaalla ja tarkoitus on lähteä mökille viikonlopuksi. Laitamme mökin talvikuntoon, haravoimme pihaa ja pelaamme Shanghaita. Nuorimmainen on innokas seuraamaan. Kun lapsemme pelaavat keskenään jotain lautapeliä, niin se yleensä loppuu riitaan, koska häviäminen on niin vaikeata. Kun pelaamme perheenä, niin pystyy ihan eri tavalla asiaa käsitellä ja se on hyvä paikka myös harjoitella häviämistä.
Onko teillä kivoja syyslomavinkkejä?
Tervetuloa seuraamaan Facebookissa.

Liittymällä rinkiin saat ensimmäisenä tietää uusista tuotteista ja tapahtumista (niitä on suunnitteilla :)). Rinkiläisenä saat myös parhaat tarjoukset tulevista tuotteista. Kiitokseksi saat kuluseurantatyökalun. 

Share This