Koulua on nyt muutaman viikko takana ja moni vanhempi on varmasti osallistunut jo useampaan vanhempainiltaan. Yksi aihe nousee aina näissä esille – varainkeruu. Miten saada luokalle tai seuralle lisävaroja leirikouluun, turnauksiin, tuomarimaksuihin jne.?

On olemassa monia tapoja kerätä näitä varoja. Tässä muutamia, joihin olen törmännyt:
 • vessapaperin myynti
 • sukkien myynti
 • pesuaineiden myynti*
 • joululahjojen paketointi
 • kiireapulaisia töihin
 • diskon järjestäminen
 • illallisen järjestäminen
 • lucia-kulkue vanhemman työpaikalla*
 • buffa-myyntiä peleissä*
 • arpajaiset
 • ravintolapäivä*
Varmasti löytyy vielä paljon erilaisia mahdollisuuksia. Kuulen mielelläni mitä teillä on ollut, laittakaa vinkkejä kommenttikenttään tai Facebookissa 🙂 Yllä olevan listan vaihtoehdoista olemme olleet mukana tähdillä (*) merkityissä aktiviteeteissä. 
Näistä mieluisimmat ovat olleet ne, jossa lapset ovat aktiivisesti olleet yhdessä mukana tekemässä ja myymässä. Erityisesti hieno kokemus oli ravintolapäivän järjestäminen viime keväällä. Vanhemmat olivat valmistaneet myytävät, osa lapsista olivat olleet mukana leipomassa ja koristelemassa joukkueen väreillä muffineja. Ravintolapäivänä menimme läheiseen rantapuistoon, johon pystytimme kojumme. Lapset ottivat koriin ihania keksejä ja myivät niitä rannalla ja leikkipuistossa viikonlopunpäivää viettäville. Aluksi tyttöjä hieman ujostutti myyminen. Positiivinen kokemus toi rohkeutta. Into pinkeänä he juosten palasivat kojulle ja ilmoittivat myynnin tulokset. Perheemme järjesti aiemmin oman Sushimania-ravintolapäivän, josta olen kertonut aiemmin täällä.
Toinen mielestäni huikea juttu seurasi siitä, kun asiakkaat valittivat, että heillä ei ollut käteistä. Tiedän tunteen! Joukkueen johtaja otti vinkistä vaarin ja lähti siitä istumalta hakemaan Verkkokaupasta iZettlen, joka on mm. iPhonen kanssa toimiva edullinen maksupäätelaite. Alle tunnissa meillä oli kojussamme korttimaksumahdollisuus toiminnassa. Tämä on mielestäni niin mahtava asia! Jatkossa voimme pelien buffassa myydä korttimaksulla ja miten paljon uusia mahdollisuuksia tämä tuo joukkueen varainhankintaan. Näin olemme poistaneet yhden myynnin esteen.
Nämä lasten kanssa yhdessä tehdyt tempaukset ovat mahtavia oppimiskokemuksia lapsillemme. Myyminen on monesti jännittävää ja ehkä jopa vähän noloa. On hyvä jo lapsena oppia, että rahan saaminen on työn takana, eli tässä tapauksessa ainoastaan myymällä saimme kerättyä rahaa tyttöjen joukkuekassaan. 
 
Laittakaa vinkkejä tulemaan mitä tempauksia te olette tehneet! Mitä ylipäätään voi tehdä varainhankinnan eteen?
Share This