Opin vasta tänä kesänsä, että nykymaailmassa on mahdollista saada yli 10% korkoja! S-ryhmän osuuskauppa maksaa korkoa jäsenille. Huomasin toukokuussa, että S-pankkitililleni oli tupsahtanut 10€ korkoa. Lähdin tutkimaan asiaa tarkemmin ja näyttää siltä, että maksamalla S-ryhmän osuusmaksun voin liittyä myös muiden alueiden osuusryhmiin ja saada sieltäkin korkoa. Lapsemmekin voi liittyä, jee! Meidän perheemme kaikki jäsenet (5 kpl) voivat siis liittyä jäseniksi S-ryhmän osuuskauppoihin, jotka maksavat hyvää korkoa. Viime vuosina näitä ”hyviä” osuuskauppoja, jotka maksavat korkoa 6%-20% oli 10 kpl. 

 Osuukauppa maksaa korko jäsenille

Esimerkiksi Hok-Elanto, jonka jäsen olen, maksoi tänä vuonna 10€ korkoa ja uuden jäsenyyden hinta on 100€. Vaikka prosenttiosuus onkin korkea 10%, kyseessä on silti suhteellisen pieni summa 10€, jäsenmaksun ollessaan 100€. Osuuskauppa KPO maksaa jopa 20% korkoa, eli 20€. Pirkanmaan Osuuskauppa maksaa tänä vuonna 8% korkoa osuusmaksuista. Osuusmaksun koron maksamisesta päätetään vuosittain osuuskaupan edustajiston kokouksessa, minkä takia se voi jatkossa muuttua. Olen alle listannut tämän vuoden koronmaksut. Kun vertasin viime vuoden maksuihin, niin jotkut osuuskaupat ovat vähentäneet maksettavaa korkoa, joten ei ole sanottu, että joka vuosi saa saman euromäärän.
Osuuskaupan korot maksetaan kaikille, jotka ovat vuoden loppuun mennessä jäseniä. Aiomme ennen vuoden vaihdetta hankkia meille vanhemmille ja lapsillemme useita jäsennyksiä parhaiten korkoa maksaviin osuuskauppoihin. Tänä vuonna 2016 kymmenen parasta osuuskauppaa maksoi 6%-20% korkoa, joiden keskiarvoksi muodostuu 10,80%. Jäsenmaksut näihin on 100€/osuuskauppa. Tämä tarkoittaa, että tuhannen euron sijoituksella saa vuodessa 108€ tuottoa, se on 9€ passiivista tuloa kuukaudessa. 

Voit hankkia kaikille perheen jäsenille osuudet

Jos näiden viime vuoden korkojen ja jäsenmaksujen mukaan hankimme kymmeneen osuuskauppaan jäsenyydet (1000€/henkilö), niin perheemme saa 540€ vuodessa korkoa, se on 45€/kk lisätuloja. Lasten osuudet ovat tietenkin lasten ja verot täytyy toki näistä tuloista maksaa, mutta ne ovat onneksi vielä kevyesti veroitettu. 25% tuotosta maksetaan pääomaveroa, eli esim. 10€ korosta menee veroa 75 senttiä.. Jos siis haluaa säästää lapsilleen 50€/kk, niin tarvitsee vain säästää n. 42 €/kk, koska S-ryhmään osuusmaksun korko 9€ vähennettynä vero hoitaa loput. 
Tällä hetkellä markkinoilla ei ole saatavana monta näin riskitöntä sijoitusta yli 10% korolla. Tarkistin myös, että jos esimerkiksi joku osuuskauppa päättää olla maksamatta korkoa tai maksaa paljon vähemmän kuin mitä tuotto-odotus on, niin jäsenyyden voi lopettaa ja jäsenmaksun saa helposti takaisin. Pääoma ei siis häviä mihinkään. 
Aiomme hankkia näitä osuuksia lapsillemme mahdollisimman pian ja mahdollisuuksien mukaan. Ensimmäiset jäsenyydet hankimme viimeistään ennen vuoden vaihdetta, jotta pääsemme hyötymään ensi vuonna osuuskaupan jäsenyydestä maksetuista koroista. 
Onko teillä jotain muita tapoja säästää lapsillenne? Oletteko jo hyödyntäneet tätä mahdollisuutta?
Muuta hyödyllistä:
Share This